Adatvédelem Adatvédelem

 

1.       Általános rendelkezés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) KFI Adattár oldalának megtekintésével a felhasználó (látogató) elfogadja az NKFIH jelen közleményben meghatározott feltételeit.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság nyilvántartásában regisztrált adatkezelő. Regisztrációs szám:

2.       Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2oo1. évi CVIII. Törvény.

3.       Honlap látogatóinak adatai

Az oldal megtekintése során technikai okokból rögzítésre kerülnek egyes adatok.

A kezelt adatok a látogatás kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a felhasználó által használt böngésző, és az operációs rendszer típusa, a felhasználó IP címe.

A honlap folyamatos működtetéséhez, a nyújtott szolgáltatások fejlesztéséhez ezen adatok kezelése technikailag elengedhetetlen.

Az adatkezelés célját tekintve kizárólag statisztikák készítését, valamint a szolgáltatások igénybevételét biztosítja.

Az NKFIH a naplóállományok elemzése során a birtokába jutott adatokat más adatokkal nem kapcsolja össze, a látogató azonosítására szolgáló tevékenységet nem végez.

4.       Szerződi jogvédelmi nyilatkozat

A honlap teljes tartalmának – különösen a weboldalakon megjelenő szövegek, képek, grafikák, információk egyéb anyagok – felhasználása, hasznosítása forrásmegjelöléssel engedélyezett oly módon, hogy a felhasználó a felhasználás során a felhasznált adatok adattartalmát nem módosíthatja.

Tilos a tartalom egészét vagy bármely elemét kereskedelmi célra, üzleti vagy azzal összefüggő célra bármely módon és formában felhasználni, hasznosítani, átruházni vagy rendelkezni vele.

5.       Felelősséget kizáró nyilatkozat

A weboldalon megjelenő valamennyi információ, adat, megjelölés vagy leírás kizárólag tájékoztatásul szolgál, azok felhasználása kizárólag a felhasználó saját kockázatára és felelősségére történhet.

Az NKFIH rendszeresen gondoskodik a honlapon megjelenő adatok és információk frissítéséről, azonban azok teljessége, helyessége, illetve pontossága tekintetében nem vállal felelősséget. Nem vállal felelősséget továbbá a weboldalain harmadik személyek által közzétett adatokért, információkért.

Az NKFIH nem felel azokért a károkért, amelyek a weboldalak használatával kapcsolatban, azok használatából vagy a weboldalak nem megfelelő működéséből, meghibásodásából, az információtovábbítás esetleges késedelméből, számítógépes vírus vagy más rosszindulatú kódból, az adatátviteli rendszer hibájából, az adatok illetéktelen megváltoztatásából vagy más hasonló okokból keletkeznek.

6.       Személyes adatvédelmi nyilatkozat

Azzal, hogy a felhasználó az NKFIH részére bármely személyes adatát akár a weboldalak használatával, akár e-mailben a honlapon feltüntetett e-mail címre megküldi, feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy az elküldött adatot az NKFIH a hozzájárulás kifejezett visszavonásáig, illetve az adatkezelés céljának megszűnéséig kezelje.

A hírlevélre jelentkezőknek csak a kért hírlevelet fogjuk elküldeni. Előfordulhat, hogy a kért hírlevélen túl speciális riportokat is küldünk a felhasználók számára, melyek azonban mindig pusztán ismeretanyagok, és nem reklám illetve kereskedelmi anyagok.

Budapest, 2017. május 16.